یك بازرگان ایرانی كه به اتهام واهی قاچاق تجهیزات نظامی 18 ماه در زندانهای آلمان محبوس بود، كمپینی بهمنظور صیانت از حقوق زندانیان ایرانی در خارج كشور كه به اتهامات واهی و سیاسی در زندان به سر می برند، تشكیل داد. یوسف پیرزاده بازرگان 43 ساله ایرانی كه در اسفند 84 به اتهام واهی خرید سلاح و تجهیزات نظامی برای جمهوری اسلامی در آلمان دستگیر و محاكمه شده، به خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس گفت كه كمپینی برای حمایت از هموطنانی كه به اتهامهای واهی و سیاسی در زندان های خارج كشور به سر می برند، تشكیل داده است. او كه سالها در بسیاری از كشورها به كار تجارت مشغول بوده، میگوید: در پی بروز برخی مشكلات و ناملایمات كه در آلمان كشیدهام، تصمیم گرفتم كمپینی را به منظور حمایت از آسیبدیدگان این حوزهها در كشورهای غربی توسط خانوادههای آنها تشكیل دهم. ...
پیرزاده تصریح كرد: آمریكا و كشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر، مردم بی گناه را به عناوین مختلف بازداشت میكنند و متاسفانه در داخل كشور هم با نوعی بیتفاوتی نسبت به این موضوع مواجه هستیم كه نهایتاً مجبور شدیم برای اطلاعرسانی بیشتر و آگاهسازی اذهان عمومی در این خصوص كمپینی راهاندازی كنیم.
بازرگان ایرانی كه یك سال و نیم به دلیلی اثبات نشده زندان های آلمان را تجربه كرده، اظهار داشت: آلمانیها میخواستند به وسیله بنده دو متهم بازداشت شده خود در ایران را ازاد كنند و این سوءاستفاده روشن از انسانها برای اهداف سیاسی است اما وقتی مقاومت كردم و حاضر به همكاری نشدم، دادگاه آلمان بدون آنكه مدارك و مستندات كافی یا شهودی داشته باشد، بنده را محكوم كرد.
وی افزود: در زندان با انواع و اقسام فشارهای روحی و داروهای مخرب و محدودیت در تماس با خانواده مواجه بودم و حتی گاه برای مكالمه 10 دقیقه ای با خانوادهام سه ماه به من اجازه تماس نمی دادند؛ در حالی كه دو تبعه آلمانی كه در زندان های ایران بودند و مدتی پیش آزاد شدند، روزانه 20 دقیقه با خانوادههای خود صحبت می كردند.
پیرزاده با گلایه از كوتاهی دستگاه دیپلماسی كشورمان برای پیگیری وضعیت و احقاق حقوق وی گفت: من برای هر بار تماس با خانوادهام حدود 270 یورو هزینه ترجمه پرداخت می كردم تا آلمان ها از مشروح مكالماتم با خبر شوند و وكلایم را نیز شخصا انتخاب كردم و برای آزادی ام متحمل هزینههای زیادی شدم.
"اگر امكانات مالی بنده خوب نبود، هنوز در زندان های آلمان بودم و وقتی به كشور آمدم، همه منابع مالی ام نابود و منابع اقتصادی ام تمام شده بود و حتی بانكها قصد داشتند اموال مرا به خاطر عدم بازپرداخت تسهیلات مصادره كنند و با وجود دستور رئیس جمهور برای تسریع در رسیدگی به وضعیتم، به دلیل نظام بروكراسی اقدامی در این زمینه صورت نگرفت ".
این بازرگان ایرانی با اشاره به صراحت قانون اساسی درباره "دفاع دولت از جان و مال هر ایرانی " معتقد است: اگر بنده برای جمهوری اسلامی كار كردم، دولت باید متقبل خسارات وارده به من شود و اگر هم با نظام همكاری نداشتم، باید دستگاه دیپلماسی مقابل دولت آلمان بایستد و از حقوق تضییع شده فردی و ملی من دفاع كند.
به اعتقاد پیرزاده كه خود را مورد اتهام دشمنان و بیمهری دوستان میبیند، بی توجهی دستگاه دیپلماسی نسبت به اقدامات تضییعكننده حقوق شهروندی ایرانیان مقیم خارج كشور، باعث گستاخی دشمنان و تكرار این رفتارها از سوی آنها و دلسردی دوستان می شود.
وی كه از زمان بازگشت به كشور هر روز نسبت به حقوق هموطنان زندانی خود در آمریكا و اروپا كه حتی در موضع ضعف حاضر نیستند آزادی را به قیمت وطن فروشی به دست آورند حساس تر شده، كمپینی برای دفاع از حقوق زندانیان ایرانی خارج كشور تشكیل داده اما موفقیت آن را در گرو همكاری مسئولان و حمایت مردم می داند.
پیرزاده در پایان با طرح این سؤال كه چرا باید یك ایرانی به اتهام انتساب به جمهوری اسلامی در خارج از كشور زندانی شود و به خاطر اهمال دستگاههای ذیربط دچار شرایط طاقتفرسا شود، گفت: خانم میرقلی خان دختری ایرانی است كه در چنگال آمریكایی هاست و خودش و خانواده اش در معرض آسیبهای جسمی و اجتماعی قرار گرفتهاند و انتظار این است كه همه هموطنان متناسب با توان و موقعیت خود، برای آزادی او تلاش كنند.
خبرگزاری فارس در روزهای آینده، بیشتر درباره كمپین دفاع از حقوق ایرانیان زندانی در خارج كشور كه حسن قشقاوی معاون امور كنسولی و پارلمانی وزارت خارجه به عنوان اولین مقام مسئول به آن پیوسته و از هنرمندان و اصحاب رسانه هم دعوت كرده به این كمپین بپیوندند، اطلاعرسانی خواهد كرد.